Wie zijn wij

All4Trucks is een initiatief van een groep investeerders uit Nederland en Frankrijk met ervaring op het gebied van transport&logistiek en brandstofhandel. All4Trucks heeft zich tot doel gesteld om 20 grootschalige, beveiligde truck stops voor vrachtwagens te ontwikkelen in Europa.

De eerste locatie in Calais, Frankrijk, is op 30 januari 2009 in gebruik genomen. Het is de modernste en grootste truckstop van Europa, het terrein beslaat bijna 8 hectare en is gelegen aan de kruising van de drukke internationale tranportassen A16 en A26 (Exit 48, Industriegebied Trans Marck, nabij Calais).

All4Trucks biedt alle services voor de internationale chauffeur in een 1.200m2 groot gebouw, beveiligd tanken onder een 80 m lange luifel en 310 beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens en voorziet daarmee op een unieke manier in een grote en dringende behoefte.

In Europa is er grote vraag naar beveiligd parkeren, de IRU (International Road Transportation Union) heeft onlangs aangegeven dat er minimaal 1'200 beveiligde parkeerterreinen nodig zijn voor vrachtwagens in Europa. De jaarlijkse schade als gevolg van diefstal van vrachtwagens en lading, alsmede de schade als gevolg van geweld tegen vrachtwagen(chauffeurs) bedraagt ruim € 8'000'000'000 in Europa en is de afgelopen vijf jaar met meer dan 25% toegenomen. Specifieke parkeerterreinen voor vrachtwagens zijn ook noodzakelijk om de verkeersafhandeling te verbeteren en de overlast te bepreken.

Calais

Ruim 3 miljoen vrachtwagens maken jaarlijks de oversteek tussen Calais en Dover en dit zal volgens internationale studies in de komende 7 jaar verdubbelen. De grensovergang is ook gekend omwille van de vele illegalen die zich toegang verschaffen tot vrachtwagens om zo mee te liften van Frankrijk naar Engeland. er een groot aantal beveiligde parkeerplaatsen nodig in buurt van het kanaal zowel in Frankrijk als in Engeland.

Alle belanghebbenden in Calais, van overheid, logistieke partijen, internationale vrachtwagenchauffeurs tot inwoners van Calais voelen de noodzaak van een passende infrastructuur om zo het hoofd te kunnen bieden aan alle passerende vrachtwagens. All4trucks voldoet aan alle eisen van deze belanghebbende.

All4Trucks Calais biedt via 14 high speed dubbele diesel pompen diesel voor vrachtwagens, maar ook Ad Blue en Rode Gasolie. De locatie zal naar verwachting de meeste brandstof doorzetten van heel Frankrijk, als gevolg van de efficiency voordelen van het nieuwe concept en het gunstige verschil van accijnzen tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Een nieuwe aanpak voor veilige truckstops in Europa